Ik wil me graag voorstellen. Ik ben Roel Janssen. Woonachtig in Hattem aan de Galenshoeve samen met mijn partner Wilma Wijnen. Hier woon ik nu zo’n 20 jaar naar volle tevredenheid. Ik ben geboren en opgegroeid in Zutphen; ook al zo’n mooie Hanzestad aan dezelfde mooie IJssel. Ik heb mijn leven lang in de gezondheidszorg gewerkt. De laatste 20 jaar voor mijn pensionering als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV). Ik kom uit een sociaaldemocratisch nest; mijn vader zat in Zutphen in het verzet tijdens de 2e wereldoorlog en was actief binnen de SDAP en later de PvdA. Vanuit mijn opvoeding is bij mij de maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor de medemens met de paplepel ingegoten. Mijn grote passie is natuur en natuurbescherming, in het bijzonder vogels. Ben als vrijwilliger actief in verschillende natuurverenigingen en zit in het bestuur van een actieve vogelwerkgroep. Ik ga niet graag zonder verrekijker op pad…! In en rond Hattem, maar ook op de Sallandse Heuvelrug doe ik jaarlijks broedvogelinventarisaties voor terreinbeherende instanties zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Gelders Landschap. Afgelopen jaar o.a. ook op het landgoed Molecaten. Momenteel werk ik als parttime postbode voor PostNL en leer zodoende Hattem nog beter kennen.

Ik ben sinds september 2021 gemeenteraadscommissielid voor de PvdA Hattem. Vanuit de samenwerkingsgedachte tussen GroenLinks en de PvdA,  zijn er veel raakvlakken met mijn GroenLinks lidmaatschap. Ik zie uit naar de samenwerking tussen deze twee partijen en het plan om samen met een gezamenlijke PvdA/GroenLinks lijst en programma, mee te doen bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Samenwerking tussen partijen is essentieel om tot resultaten te komen en ons Hattem mooier, groener, socialer en duurzamer te maken en te behouden.

Dossiers die vooral mijn interesse hebben zijn ondermeer natuur/ groenvoorziening, klimaat, duurzaamheid en energietransitie, herstel biodiversiteit. Maar ook de toenemende ongelijkheid en armoede, en de crisis op de woningmarkt. Grote vraagstukken waar Hattem, Nederland en de wereld nu voor staan!