Nieuws

Groene Vlieger N.O.Veluwe 18-6

Groene vlieger Oktober 2018.

  • over het bestuur en medewerkers
  • na 7 maanden vanuit de Gemeenteraad van Epe en Heerde

Programma Begroting "Samen Doen"

Samen Doen

Samen. Doen!

 

Dit is de eerste programmabegroting van het nieuwe college. We hebben vier jaar voor de boeg, een periode waar ons allemaal vele uitdagingen staan te wachten. Met opgestroopte mouwen dus vooruit!

 

De programmabegroting 2019-2022 laat ons een positief financieel beeld zien. Als  GroenLinks zetten we graag onze idealen om in concrete ideeën voor beleid. Wij zijn dan ook blij dat het positieve financiële beeld ons mogelijkheden geeft om extra investeringen te doen. In de programmabegroting is ons verkiezingsprogramma  op veel punten herkenbaar terug te vinden.

Lees verder

GroenLinks fractie vergadert weer

We zijn weer begonnen, wil je een keer aanschuiven dan ben je welkom voor 19:30 uur bij de zijdeur van het gemeentehuis van Epe.

 

fractieoverleg

  raadscommissie

  

fractieoverleg

  gemeenteraad

Di 4 september

 Do 6 september

 

Di 18 sep?

 Do 20 sep

Ma(!) 24 sep

 Do 27 sep

 

Di 9 okt

 Do 11 okt

Di 16 okt

 Do 18 okt

 

Di 30 okt?

 Ma 5 nov en do 8 nov

Di 20 nov

 Do 22 nov

 

Di 11 dec

 Do 13 dec

 

Lelystad Airport in nevelen gehuld

Oud-politicus Jan Terlouw, die de première van deze documentairefilm inleidde op 11 juli 2018 te Dalfsen, complimenteerde de filmmaker:  

"Het is een erg mooie film, kwalitatief mooi, heel volledig, alle onderwerpen worden belicht, helder gesproken door iedereen. Een prachtfilm.”

"Je ziet dat het kapitaal, dat geld wil verdienen door de markt uit te breiden, altijd weer lijkt te winnen. Je ziet ook dat ministeries ook niet ongevoelig zijn voor die krachten. De regering is voor een groot deel eigenaar van Schiphol, ja en dan is het moeilijk, dat zie je", aldus oud-politicus Jan Terlouw, die het openingswoord deed bij de première van de film 'Lelystad Airport in nevelen gehuld' (Bron RTV Oost - Oscar Siep).

vervolg en naar FILM link

Groene Vlieger N.O.Veluwe 18-5

Er is veel gebeurd. De nieuwe raad is geïnstalleerd en we maken weer deel uit van de coalitie; Jan Aalbers is opnieuw wethouder en Wilma Baltus en Jan Willem van der Baan vertegenwoordigen ons in de gemeenteraad. Edwin van den Elsaker werd geïnstalleerd als raadsvolger.

Nog een aanvulling voor het uitje op 23 juni:

We verzamelen de 23ste om 9 uur bij de pont aan de Welsumse kant.
Aan de overzijde staat de voorzitter van Groenlinks Olst-Wijhe ons op te wachten, hij neemt ons mee naar de duurzaamheidswinkel in het centrum van Olst.
Daarna fietsen we naar de aardewoningen.

EXCURSIE AARDEWONINGEN OLST

Aardhuizen Olst

Deze excursie is uitgesteld en heeft op 21 juli 2018 plaatsgevonden.

Het was een leerzame dag en we hebben contacten met GroenLinks afdeling Olst-Wijhe gelegd.

Op zaterdag  organiseerde GroenLinks, afdeling Noord-Oost Veluwe, een excursie naar Olst. Het programma van de ochtend is gemaakt in samenwerking met de GroenLinks afdeling Olst-Wijhe en we willen graag ervaringen met elkaar uitwisselen. Zie ook de Groene Vlieger voor meer informatie.

Pagina's